GEORGETA NICHIFOR


Solistă a Ansamblului folcloric Baladele Deltei are în minte încă vii amintirile de la Uzlina, locul unde familia Ceauşescu petrecea vacanţa în Delta Dunării.

Când avea 12 ani, a participat  la concursul „Pe fir de baladă“, la Târgu Jiu. A interpretat balada „Mioriţa“ şi a cucerit publicul. A fost remarcată de folcloristul  Ghorghe Mihalcea, cel care i-a deschis drumul spre cariera de peste 35 de ani. În liceu îşi potenţează cariera, iar profesorul de istorie, Nicolae Giuşcă i-a îndreptat paşii spre muzică. Orele acestuia se transformau în ore de lectură, istorie şi cântec. Profesorul era un promotor al valorilor culturale autentice româneşti, o combinaţie perfectă care a determinat-o pe Georgeta Nichifor să aleagă această carieră de succes ulterioară ca interpret profesionist de folclor.

La 18 ani era deja interpretă profesionistă, angajată a Casei Armatei. A participat la numeroase festivaluri naţionale, a cântat în concerte şi la petrecerile private ale foştilor nomenclaturişti. A devenit profesionistă la Ansamblul Delta Dunării, care s-a autodesfiinţat mai târziu. În anul 1997 a reaprins flacăra ansamblului Baladele Deltei.

"Se poate spune că am devenit un profesionist de foarte tânără. M-am angajat la fosta fabrică Dunărea, făceam liceul la seral, iar jumătate de normă aveam la ansamblul profesionist. Am cântat cu pasiune aşa cum o fac şi acum. Mă căsătorisem, repede au venit şi copiii, dar mi-a plăcut ceea ce am făcut şi nu mi-a fost greu“, a spus Georgeta Nichifor.        Copyright © 2017 Orchestra Angel - Toate drepturile rezervate.