ALIN SUCEVEANU 


 Pe acest taram de vis, in frumoasa Suceava, intr-o zi friguroasa de 13 ianuarie 1984 s-a nascut inca un urmas de-al lui Stefan cel Mare, caruia parintii sai, pe langa numele neamului sau de Tcaciuc, au hotarat sa-l boteze Alin-Ionut.
  La poalele dealurilor, in asezarea domoala a comunei Granicesti de unde se trage si una din marile doamne ale cantecului traditional bucovinean pe numele ei de Margareta Clipa, in satele Romanesti si Dumbrava, inconjurat si ocrotit de dragostea si grija bunicilor, aici, acest pui de razes a copilarit si a frematat la prima atingere cu talmacirea spirituala a vetrei satului.
  Aici el poposeste cu drag si emotie la manifestarile traditionale, asculta si invata mandre cantece batranesti, siraguri spontane de strigaturi, contopindu-se astfel cu viata acelor oameni patrunsi de o dragoste nemarginita pt frumos si cele sfinte.
  Din copilarie, a adunat in lada de zestre a sufletului sau bogate, dulci si nepretuite comori spirituale, pe care nu stia ca mai tarziu avea sa le arate si sa se mandreasca cu ele lumii intregi.
  Din frageda pruncie fiind inconjurat de minunata si ametitoarea mireasma a muzicii, a urmat studiile muzicale primare si liceale la Liceul de Arta „Ciprian Porumbescu”, in urbea natala, in cetatea Sucevei, dupa care le-a desavarsit in Bucuresti, urmand Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii „Spiru Haret”.
  Insa cea mai de valoare scoala a fost cea pe care a urmat-o cu multa sarguinta, daruire si placere, ca membru al Ansamblului de Copii si Tineri „Balada Bucovinei”, unde l-a avut drept mentor pe distinsul dirijor si folclorist, maestrul George Sarbu. Aici, Alin Suceveanu a inmugurit si a crescut un falnic stejar al cantecului bucovinean, aici s-a plamadit ca artist, si tot impreuna cu acest ansamblu a colindat in lung si-n lat lumea, falindu-se cu folclorul nostru.
  Un pas mic pentru folclorul muzical romanesc, insa un pas mare pentru artistul Alin Suceveanu, a fost primul sau album „Scumpa floare-i norocu”, reprezentrand si debutul sau in lumea interpretilor de cant traditional, album ce a ajuns in casele iubitorilor de muzica traditionala romaneasca in anul 2004.
  Si pentru ca sa aminteasca sieși si lumii de plaiurile natale, si-a luat numele de Alin Suceveanu si a pornit sa picure in inimile oamenilor, prin cantecul sau, cate un strop de fericire.
  Ajuns in valtoarea de neoprit a Bucurestilor, incepe sa aiba o bogata activitate artistica, meritand mentionate urmatoarele:
Colaborari:
  Colaborator al Ansamblului Artistic „Ciocarlia” al Ministerului Administratiei si Internelor, Bucuresti (director: Gheorghe Sapunaru / Ionut Sidau / Steliana Sima, dirijor: Marian Alexandru)
  Colaborator al Cercului de Muzica Populara al Centrului Cultural al M.A.I., Bucuresti (dirijor: Marius Olmazu)
  Colaborator al Ansamblului „Cununa Carpatilor” al Centrului Cultural „Tinerimea Romana”, Bucuresti (dirijor: Georghe Popa)Copyright © 2019 Orchestra Angel - Toate drepturile rezervate.